Home Page

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Between The Lines: Nevermore - What Tomorrow Knows




Dreams lie smashed again
They've pinned your back to the wall
Like faded pictures of what might have been
Fate is cruel when dreams, like candles, fade
Smashed again down into the gray
Despise for a world turned cold
No one sees what tomorrow knows

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Review: King Diamond - Them




Ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του heavy metal, και ειδικότερα του horror metal είναι ο King Diamond. Από την αρχή της καριέρας του με τους Mercyful Fate, αλλά και με τους King Diamond αργότερα, έχει εμπλουτίσει τη metal δισκογραφία με πολλούς καταπληκτικούς δίσκους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι concept albums. Μία από τις καλύτερες δημιουργίες του είναι το "Them", που κυκλοφόρησε το 1988.

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Όταν ο Tankian συνάντησε τον Αισχύλο




Έχουμε ακούσει πολλές περιπτώσεις όπου ένας δίσκος ντύνει εξ'ολοκλήρου μία ταινία, ή ένας δίσκος γίνεται ταινία, ή μία ταινία ή θεατρικό γίνεται μιούζικαλ, αλλά πρώτη φορά επιχειρείται να γίνει μία αρχαία ελληνική τραγωδία μιούζικαλ. Ο λόγος για τον "Προμηθέα Δεσμώτη" του Αισχύλου (Prometheus Bound). 

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

New album and a movie for Nightwish!




Nightwish. Συγκρότημα από τη Φινλανδία, που έχει κάνει το όνομά του συνώνυμο με το συμφωνικό metal. Και μία από τις λίγες μπάντες που έχουν γνωρίσει μεγάλη εμπορική επιτυχία. Δημιουργήθηκαν το 1996, και με τον πρώτο τους δίσκο, "Angels Fall First", κέρδισαν τους Φινλανδούς, μεταλλάδες και μη. Όμως, το μεγάλο μπαμ το έκαναν το 2004, με το έκτο full-length album τους, το "Once". Εκείνη την περίοδο, όλοι μιλούσαν για τις υπέροχες συνθέσεις του Tuomas Holopainen (πλήκτρα), αλλά και για τη φωνή της σοπράνο Tarja Turunen, που μέχρι τότε ήταν κάτι το ασυνήθιστο στο χώρο του metal.

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Between The Lines: Kreator - Violent Revolution




Society failed to tolerate me
And I have failed to tolerate society
Still I can't find what you adore
Inside I hear the echoes of an inner war
Nothing can take the horror from me
Your sick world, the loss of all morality
My hate has grown as strong as my confusion
My only hope my only solution
is a violent revolution

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Αποσύρονται και οι Cathedral...




Τον τελευταίο καιρό έχουμε ακούσει από πολλά συγκροτήματα της rock/metal κοινότητας ότι πήραν την απόφαση να διακόψουν την πορεία τους. Λόγοι υπάρχουν πολλοί και διάφοροι. Μπορεί να υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες ανάμεσα στα μέλη. Μπορεί να μην υπάρχουν φρέσκιες ιδέες. Ή απλά μπορεί το συγκρότημα να θεωρεί ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να αποχωρήσει από το προσκήνιο, και να δώσει περισσότερο χώρο σε νέες μπάντες. 

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Μήπως η φυλακή φέρνει έμπνευση?




Varg Vikernes, Count Grishnackh, ή αλλιώς η πιο αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στο χώρο του metal. Στο ντοκυμαντέρ "Metal: A Headbanger's Journey", ο Sam Dunn τον περιγράφει ως "the most notorious metal musician of all time". Βέβαια δεν μπορούμε να αμφιβάλουμε για αυτά που προσέφερε ο Vikernes. Υπήρξε μπασίστας των Mayhem και το μοναδικό μέλος των Burzum, ενώ έκανε και ένα στιχουργικό πέρασμα και από τους Darkthrone, και μπορούμε να πούμε ότι ως ένα βαθμό όρισε το νορβηγικό black metal.